Oamenii fac copii atunci când nu sunt satisfăcuți de viața lor și doresc ca urmașii lor să trăiască cum n-au trăit ei și să aibă ce n-au avut ei. Și să aibă și un sprijin la bătrânețe.

Cristian Tudor Popescu spune că situația economica a unei țări influențează în mod direct natalitatea, în sensul că oamenii își doresc copii atunci când au un trai decent, iar copii sunt o mare bucurie și speranță de viitor. Atunci când omul este supra solicitat cu viața de carieră și alte preocupări care îi aduc fericire și bunăstare, acesta nu este predispus să se gândească la copii.

Finlanda este un exemplu potrivit pentru a înțelege această logică. Este o țară dezvoltată dar cu o natalitate foarte scăzută.

Copii sunt făcuți pentru a compensa nivelul afectiv și emoțional la persoanele care au un grad de insatisfacție în ce privește viața și cariera lor profesională și starea lor financiară. Nicidecum intenția oamenilor de a face copii nu este de a mări numărul populației sau din interese demografice, a spus Cristian Tudor Popescu

Când oamenii au o viață împlinită din toate punctele de vedere, profesional și sentimental, aceștia nu mai au nevoie de a face copii pentru a suplini acel rezervor afectiv.

Majoritatea fac copii pentru a investi în ei și aceștia la rândul lor să le fie un sprijin părinților. Doresc ca copii lor să aibă ceia ce ei nu au avut și să realizeze ceia ce ei nu au reușit să realizeze.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!