Virusul Hepatic C în rândul copiilor – evoluția, simptome, tratament

Hepatita C este o infecție cronică virală a ficatului ce afectează sute de mii de tineri din lume. Din fericire, numărul copiilor și a tinerilor diagnosticați cu această afecțiunie s-a redus, cu toate că este necesar de continuat procesul de reducere.

Virusul hepatic C evoluează în dependență de modul în care copilul a fost infectat de acesta. În cazul transmiterii verticale (de la mamă încă de la naștere) peste 40% de copii, ce suferă de virus, îl elimină pe cont propriu, fără a recurge la vreun tratament până la vârsta de 2 ani. Uneori copilul se poate vindeca chiar și la vârsta de 7 ani.

Doar 20% dintre copiii care au luat virusul de la mamă, au o formă mai agresivă a bolii, riscând să facă ciroză până la vârsta de 8 ani. Ceilalți 80% din copii dezvoltă o formă ușoară a bolii, fără mari riscuri. Pe lângă tratament, este interzis copiilor să li se facă transplant de ficat în cazul hepatitei C.

La fel ca și ceilalți, copiii diagnosticați cu hepatita C au un stil de viață ordinar, putând practica diverse sporturi, juca și interacționa cu alți copii, cu o singură condiție, în cazul accidentelor, rănile acestora trebuie să fie imediat acoperite. Profesorii și lucrătorii medicali din școli, trebuie să fie la curent cu starea de sănătatea a copiilor, pentru a interveni la nevoie.

Pentru tratarea copiilor cu hepatita C sunt utilizate o combinație de interferon cu ribaverină, copii reacționând foarte bine la acest mod secundar de tratament.

Luați în considerație toate sfaturile abordate mai sus și nu uitați să aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!