Vezi de ce nu mereu ridicarea greutăților la sală este benefică

Cu siguranță că lucrul la sală este o cale bună de a-ți petrece timpul liber cu folos, astfel duci un mod sănătos de viață și îți perfecționez corpul. Cu toate acestea, mulți dintre cie care practică sala, ignoră un aspect foarte important în cazul în care dorește să acumluze masă musculară foarte rapid, persoana petrece mult timp în sală și tensiunea în vasele sanguine crește.

Ridicarea greutăților la sală poate duce la hipertensiune, aceasta având un impact primejdis față de vasele sanguine din creier. Așadarm dacă ați decis să practicați sala, este nevoie de un control medical obligatoriu pentru a vedea dacă nu aveți probleme cu tensiunea.

Mișcarea este viață, iar mersul pe jos minimum 30 de minute pe zi, vă ridică mult șansele unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Corpul omului este deprins cu mersul pe jos, însă totul e altfel la sala de forță, unde persoanele implică foarte mult ridicarea greutăților. Foarte mulți medici sunt de părerea că practicarea sălii nu este benefică pentru că implică ridicarea de greutăți, asta crescând mult tensiunea arterială, precum și are un impact negativ asupra arterelor (ce transportă oxigen de la inimă spre țesuturi), din această cauză pot apărea accidente vasculare.

Dacă decideți să începeți un program sportiv, în urma căruia doriți să vă modelați mușchii, trebuie să măsurați tensiunea, dacă este normală, puteți începe antrenamentele, cu condiția că veți repeta măsurarea tensiunea minimum de 2 ori pe an.

În caz de febră musculară este contraindicat antiinflamatoarele nesteroidiene (ibuprofen, paracetamol, aspirină). Hipertensiunea produce schimbăei importante în organism, astfel dacă vasele de sanguine suportă o presiune normală cu valori între 100 – 130 m coloană de mercur, în cazul hipertensiunii această normă este depășită.

Hipertensiunea, fiind necontrolată poate declanșa hemoragii extrem de grave la creier, care sunt greu de prevenit și nu pot fi tratate chirurgical, pacientul având șanse minime de a supraviețui. Odată diagnosticală, hipertensiunea necesită tratament medicamentos pe parcursul întregii vieți. Cei care suferă deja de hipertensiune sunt sfătuiți să evite toate exercițiile cu greutăți.

Indiferent de vârstă, aceste precauții trebuiesc respectate pentru a preveni orișice risc.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!