UIMITOR! Castraveții pot lupta cu tensiunea arterială oscilantă!

Stările de disconfort, provocate de tensiunea arterială oscilantă, pot fi îndepărtate cu ajutorul uneia dintre cele mai accesibile legume – castraveții, bogați în substanțe importante pentru organism.

Datorită componentelor ca magneziul, potasiul și fibrele alimentare, castraveții consumați pot regla tensiunea arterială și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Semnalele existenței tensiunii arteriale sunt durerile de cap, amețelile, stările de confuzie, amorțeala mâinilor/picioarelor, vedere încețoșată, lipsa echilibrului.

Pentru un ritm cardiac stabil și o tensiune normală, vara castraveții se recomandă pentru consum zilnic în cantități de 0,5-1 kg cel puțin 4 săptămâni.

Aceștia se consumă cu tot cu coajă, în salate sau tăiați felii. Înainte de a fi mâncați trebuie bine spălați.

Efectele benefice ale consumului de castraveți au fost confirmate de pacienți în cadrul unui program american de studiere a efectelor alimentelor bogate în potasiu și magneziu asupra tensiunii arteriale și ritmului cardiac.

Astfel, după 3 luni de consum, participanții la program au declarat că tensiunea arterială li s-a stabilizat semnificativ, iar crizele de aritmie/tahicardie au fost reduse sub jumătate.

Precauții. Persoanele cu hipertensiune severă, ascită sau alte afecțiuni, vor consuma moderat castraveți.

Simptomelor neplăcute (indigestii, stare de greață, dureri abdominale) în urma consumului de castraveți sunt provocate de obicei de semințele acestora. În aceste cazuri este recomandată îndepărtarea lor înainte de consumare.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!