Testul de 5 secunde care îți spune dacă ai probleme cu plămânii: TRAGE AER ÎN PIEPT IAR DUPĂ…

Plămânii noștri sunt organe extrem de importante care se află chiar deasupra diafragmei și fac parte din cutia toracică. Un control făcut la timp la medicul specialist vă va asigura o sănătate a plămânilor!

Din acest motiv, dacă simțim chiar și cele mai mici semne care ne deranjează în respirația noastră, o tuse care durează de ceva timp, ar trebui să mergem la medic și să nu evităm sau să amânăm această vizită importantă.

Funcționarea corectă a acestora presupune rolul lor cel mai important, de a inspira dioxidul de carbon și de a-l expira. Medicii din Statele Unite au găsit o metodă foarte bună pentru testarea plămânilor.

Acesta se numește “Testul chibritului” și presupune aprinderea unui chibrit care trebuie ținut la 15 centimetri de noi, mai exact de gură. După care va trebui să suflăm spre chibrit cu o putere cât mai mare.

Dacă chibritul nu a fost stins atunci ar trebui să ne punem câteva semne de întrebare, pentru că acest lucru înseamnă o dereglare la nivelul plămânilor.

Există încă o metodă foarte eficientă pentru a-ți analiza plămânii iar pentru asta trebuie să tragi o gură mare de aer în piept, după care să expiri acest aer, având gura foarte larg deschisă.

Dacă nu ai reușit să expiri timp de maximum 5 secunde tot aerul pe care l-ai tras atunci trebuie să faci o vizită la medic pentru ca să fii sigur că problemele tale de plămâni nu vor duce la consecințe mai grave.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!