Te-ai întrebat vreodată care ceapă este MAI BUNĂ: roșie sau albă? Află acum care!

Ceapa vine în diferite culori și forme: poate fi albă sau roșie, rotundă sau lunguiață, mică sau mare. Te-ai gândit vreodată care dintre acestea sunt mai bune decât altele?

Care este diferența dintre ceapa albă și cea roșie?

Ceapa albă are un conținut bogat de vitaminele A și C. Conține multe minerale cum ar fi: calciu magneziu, fier, fosfor și potasiu. De asemenea, ceapa albă mai conține și alicină, substanță care se găsește și în usturoi și care are proprietăți foarte folositoare în lupta împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului nociv ridicat.

Atunci când este consumată cu regularitate, ceapa albă poate preveni bolile sistemului circulator cu aproximativ 15 la sută.

Ceapa roșie, pe de altă parte, este conține aceleași proprietăți ca și ceapa albă, însă o cantitate mai mare de antioxidanți. Prin urmare, pe lângă alicină, mai conține și antocianină, substanță care poate preveni mai multe tipuri de cancer și care ajută împotriva afecțiunilor cardiovasculare.

Antocianina mai este cunoscută și pentru efectele sale benefice care ajută împotriva îmbătrânirii celulelor din corp.

Ceapa roșie mai conține, spre deosebire de cea albă, quercitină. Această substanță protejează țesuturile de rumori maligne și contribuie la o circulație sangvină mai bună.

Având în vedere proprietățile de mai sus, se recomandă cu cea mai mare încredere, ceapa roșie.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!