SURPRINZĂTOR! Ce părere ai tu? Este oare sănătoasă pentru noi gustărica din pâine cu slănină și ceapă?

O gustare tipică ardelenească din pâine sau pită cu bucățele de slănină și puțină ceapă, îți face poftă oricând, nu? Dar ce pot spune experții în nutriție despre celebrul aperitiv?

Este foarte practicată prin regiunea Ardealului, unde se mănâncă cel mai des în sezonul rece, dar și vara la o ieșire la natură, la iarbă sau la un picnic.

În ultimul timp, specialiștii în nutriție tot mai des vorbesc despre cât este de nocivă carnea de porc pentru organismul nostru, iar experții în slăbit ne recomandă să uităm de această gustare.

Este chiar atât de rea pentru sănătate?

Mihaela Bilic este nutriționistă și mare a fost uimirea și reacțiile tuturor atunci când femeia a declarat faptul că puțină carne de porc nu strică niciodată, ba mai mult, gustarea ardelenească este perfectă pentru persoanele ce lucrează mult.

Din motivul că aceste persoane depun efort mult, aceștia ar trebui să se alimenteze măcar din când în când cu o gustărică de slănină, pentru a-și recupera forțele.

Slănina este foarte valoroasă și foarte bună pentru organismul nostru doar în cazul în care porcul a fost crescut pe o mâncare calitativă, pentru că slănina acestuia devine bogată în Omega 3 și Omega 6.

Așa că dacă ați avut poftă de o asemenea mâncare, o puteți încerca numai după un efort fizic mare depus în aceeași zi!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!