Super-alimentele care îți pot vindeca întregul organism

Suntem mereu înconjurați de alimente bogate în substanțe nutritive și care ne dau un boost de sănătate, adesea însă alegem să mâncăm nesănătos fie din necunoaștere, fie din obișnuință.

Iată câteva alimente care te pot hrăni, dar și vindeca:

1. Mulți dintre noi își amintesc cum căutau frunzele de patlagină când erau mici și zgârâiați pentru proprietățile sale antiseptice, dar puțini cunosc toate beneficiile aduse de această plantă. Patlagina conține vitaminele A, C și K și mai conține substanțe antibiotice, proteine și calciu.

2. Semințele de cânepă sunt bogate în aminoacizi, proteine vegetale și conțin uleiurile indispensabile organismului uman – Omega-3 și Omega-6. Nu întâmplător, acestea nu lipsesc din dieta persoanelor vegane.

3. Rodia conține trei tipuri de antioxidanți, vitaminele A, E și foarte multă vitamina C. Toate împreună compun un medicament delicios – rodia este recomandată persoanelor care luptă împotriva cancerului. Mai mult, aceasta mai este cunoscută și pentru faptul că reduce colesterolul și scade tensiunea arterială și, în nu ultimul rând, oferă celui care o consumă un boost de energie garantat.

4. Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice. Este recomandată persoanelor care suferă de diabet și mai este folosită și în tratarea bolilor de piele.

5. Sfecla roșie contribuie la sănătatea întregului corp prin numeroasele vitamine pe care le conține: A, B-1, B-2, B-9 și C. Este folositoare în prevenirea bolilor aparatului circulator și contribuie la detoxificarea ficatului.

Toate aceste super-alimente și multe altele sunt disponibile în magazine. Oricine poate să-și întărească sănătatea dacă știe să se alimenteze corect!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!