Semnul NEBĂNUIT care anunță un ATAC CEREBRAL MAJOR. Acesta este stadiul în care trebuie să se intervină, CHIAR DACĂ NU PARE GRAV

În România, accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente cauze de deces. De aceea, este absolut necesară recunoașterea semnelor unui astfel de episod.

Nicolae Bogdan este un neurochirurg român din județul Sălaj. El susține că un accident vascular poate prezenta simptome timpurii. El a relatat care sunt aceste simptome pentru ziarul Adevărul.

Primul semn care poate prezice un atac cerebral este sensibilitatea de la nivelul mâinilor sau picioarelor. Atunci când unul dintre membrele persoanei este slăbit și amorțește des, acesta poate fi semn în prezicerea unui potențial accident vascular cerebral.

Nicolae Bogdan a mai vorbit despre asimetria facială. Atunci când expresia feței este distorsionată, prezentând clar o asimetrie, poate fi vorba de un atac cerebral.

Este cu atât mai îngrijorător cu cât această asimetrie s-a instalat brusc. În asemenea cazuri, este absolut necesară prezentarea la medic pentru un control.

De asemenea, durerile de cap grave nu trebuie nicidecum ignorate. Atunci când durerile îngrozitoare un mai dispar poate fi vorba despre un accident vascular ischemic sau hemoragic.

Neurologul mai spune că timpul este esențial, iar persoana care a observat aceste semne trebuie neapărat să se prezinte direct unui neurolog sau să meargă la urgențe în decursul a cel mult 3 ore. Astfel, nu va pierde timpul mergând mai întâi la un medic de familie, care în asemenea cazuri nu poate face nimic.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!