România ocupă locul 121 la calitatea drumurilor…Sunt mai proaste decât în Tanzania

La capitolul drumurilor România este în top cele mai proaste drumuri.

Starea deplorabilă a drumurilor depășește chiar Zimbabwe, Tanzania, Burundi, Liberia și El Salvador.

Indexul Competitivității Globale, al Frumului Economic Mondial, arată că România a pierdut 15 poziții la calitatea drumului în ultimii 2 ani.

Raportul calității drumurilor a fost publicat în urma Forumului Economic Mondial, în revista Economica.

Chiar dacă o bună parte din drumuri au fost reparate, față de anul trecut, infrastructura autohtonă românească încă lasă de dorit.

În urma raportului Mondial observăm că România cu regret, are drumuri mai proaste decât în țări precum: Tadjakistan, Ghana, Zambia, Mali, Uganda, Etiopia, Gambia, Cambodgia, Sierra, Leone, Bangladesh, Mongolia, Liberia, Burundi, Bosnia-Herțegovina, Nepal, Venezuela, Zimbabwe, El Salvador.

Potrivit studiului calitatea infrastructurii este pilonul principal al competitivității economice.

Pentru investițiile publice, România a locat o mulțime de bani, dar totodată țara are cea mai proastă rată de absorbție a fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii.

În 2012 la Forumul Mondial, România ocupa o poziție mai pozitivă ca dezvoltare.

Țări mai prost dezvoltate la nivel de infrastructură ar fi: Grecia și Croația.

Indicatorii calității sunt grupați pe 12 piloni în România: infrastructură, instituții, sănătate, educație, piață, finanțe, tehnologie, mediu și inovație.

S-a determinat că cele mai grave probleme ale României sunt taxele prea-mărite, birocrația guvernamentală, forța de muncă necalificată, accesul la finanțare externă, corupția, etica coborâtă a forței de muncă, infrastructura, instabilitatea politică și socială.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!