Radu Zamfir este medicul erou care ne vorbește despre boala care NU OCOLEȘTE pe nimeni!

Radu Zamfir este medicul erou care a supraviețuit o catastrofă aviatică care a avut loc în Munții Apuseni. Această tragică întâmplare a cauzat moartea lui Adrian Iovan.

În această ediție, Radu Zamfir ne vorbește despre o boală care nu poate fi ocolită de nimeni și anume – cancerul.

El consideră că situația ideală în cazurile de cancer este să fie în etapă incipientă. În asemenea cazuri, pacientul are șanse foarte mari să scape foarte ieftin, printr-o rezecție endoscopică atunci când tumoarea a reușit să se dezvolte doar pe mucoasă.

Din nefericire, majoritatea cazurilor, în România, constau în stadii avansate de cancer, atunci când acesta a reușit deja să se extindă și în alte organe, cel mai des afectând ficatul. În asemenea situații, este necesară nu doar rezecția organului afectat dar și a metastazelor din organele învecinate.

Radu Zamfir este medic primar chirurg și lucrează la Spitalul Fundeni. El susține că cele mai blânde forme de cancer sunt cele colo-rectale, pe când cele mai agresive sunt cancerul de stomac sau de pancreas.

Conform medicului, există diete care ne pot proteja de cancer, adică pot reduce riscul de a avea cancer, însă acesta nu va fi niciodată egal cu zero.

Dieta mediteraneană este bazată pe carne de pui și se consideră dietă protectivă.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!