Descoperă povestea tânărului cu sacul de cuie și vei cunoaște cum să îți controlezi crizele de mânie!

A fost odată un tânăr, care era foarte irascibili și avea un temperament extrem de nereținut. Într-o zi, tatăl său l-a pedepsit și i-a dat un sac de cuie și iar de fiecare dată când tânărul nu-și va putea controla mânia, tânărul va trebui să bată câte un cui în bara de lemn de la gard.

În prima zi în acea bară de lemn erau deja câteva zeci de cuie.

După o săptămână, el a învățat să-și controleze mânia, și cu fiecare zi ce trecea, numărul de cuie bătute cu ciocanul în stâlp a început să scadă.

Tânărul și-a dat seama că era mai ușor să-și controleze temperamentul decât să bată cuiele în stâlp cu ciocanul.

În cele din urmă a venit ziua când el nu și-a mai pierdut cumpătul, iar tatăl său văzând acest lucru i-a spus că acum are voie să scoată câte un cui din bara de lemn, în fiecare zi în care va fi capabil să se abțină.

Pe măsură ce timpul a trecut, a venit ziua în care tânărul a putut spune tatălui său că, stâlpul nu mai are cuie. Tatăl și-a luat fiul de mână, s-a apropiat de gard și i-a spus:

– Ai făcut o treabă bună, dar acum poți vedea cât de multe găuri au rămas în bara de lemn? El nu va mai fi la fel din nou!

Atunci când spui unui om o vorbă rea sau jignești pe cineva, pe inima acestuia rămâne o cicatrice, exact cum arată găurile din stâlpul de lemn. Și nu contează cât de mai vei regreta după cele spuse sau de câte ori îți vei cere iertare – cicatricea rămâne pentru totdeauna!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!