Obosești repede? Ar putea fi din cauza ficatului gras. Află câteva remedii care te vor ajuta să-ți rezolvi problema.

30 la sută dintre persoane suferă din cauza ficatului gras. În multe cazuri, excesul de grăsime din ficat nu dă simptome, dar există și pacienți care se confruntă cu o senzație acută de oboseală.

Vezi câteva remedii naturale foarte eficiente care te vor ajuta să-ți rezolvi problema.

Polenul (granule) –un remediu bun contra afecțiunilor hepatice, fiind în stare de a reface structura acestuia. Se recomandă în cazurile de suprasolicitare fizică sau psihică. Se ia zilnic 10 grame de 3 ori, după masă. Cura se poate tine 3 luni, după care se face o pauză de 3 luni. Este indicat persoanelor care au o muncă intensă fizică sau psihică, precum și studenților în perioadele de examene.

Păstura – împreună cu propolisul sunt bune dezinfectante. Acestea protejează celula hepatică și au efect benefic asupra celulelor nervoase, întărește imunitatea.

Păpădia – o planta cu efecte foarte benefice asupra organismului uman.

Frunzele se pun în salate, iar din flori se face ceai. La 250 ml de apă fiartă se pun 2 lingurițe de păpădie, se ține la infuzat 10-15 minute. Pe zi se beau 2-3 căni. Este diuretic, tonic amar.

Din florile de păpădie se poate face și sirop. Se ia 2 kg de flori și se pun la fiert cu 2 litri de apă. Se fierbe până scade la 1 litru de apă, se scot florile, se storc prin tifon. Lichidul obținut se pune în borcane. Jumate de borcan se umple cu lichid și restul cu miere naturală. Se amestecă bine și se păstrează, închis ermetic, la rece. Consumați amestecul timp de  2-3 luni.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!