O rețetă uimitoare de sarmale de casă, care îți vor aminti de gustul delicios al mâncării de la bunica!

Îți prezentăm cea mai gustoasă rețetă pentru sarmale de casă cu carne de porc și bulion de ardei care sunt fierte în slow cooker! Vei fi surprinsă de gustul nemaipomenit al acestora, care este exact ca cel al bunicii!

Ingrediente:

– 2/3 de pahar de ulei;

– 1 kg de carne de porc (de dorit cu grăsime);

–  2 verze mici murate sau foi de varză murate;

– 3 linguri de bulion de ardei;

– 2/3 de pahar de orez cu bobul rotund;

– o legătură de mărar;

– 3 cepe mai mari;

– cimbru;

– puțină sare și piper.

Mod de preparare:

Se taie foarte mărunt ceapa și se prăjește în puțin ulei, apoi se adaugă 2 linguri de bulion de ardei și orezul. Orezul trebuie să fie hidratat în apă și scurs foarte bine.

Timp de 30 de secunde vom amesteca acest conținut, după care adăugăm tocătura de porc împreună cu sare și piper după gust, mărarul tocat și careva condimente dacă doriți. Se amestecă bine la foc și se lasă la răcorit.

Foile de varză trebuie spălate bine. Apoi vom pune câte o lingură mare din amestecul de carne și orez pe frunză și o vom rula foarte strâns, în același timp presând cu degetele capetele frunzei.

Varza care ne rămâne se taie foarte mărunt și se pune ca un strat în slow cooker. Deasupra varzei tocate vom pune un pic de bulion de ardei și putem așeza sarmalele peste acest strat. Atenție! Nu se va lăsa loc între sarmale!

Sarmalele se acoperă cu încă un strat de varză murată și se toarnă apă fierbinte până va acoperi toată compoziția.

Timp de 8 ore vom găti aceste nemaipomenite sarmale pe care le puteți servi cu mare poftă alături de o mămăliguță fierbinte!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!