O legumă FENOMENALĂ! Tot ce trebuie să știi despre ardeiul gras! Uite ce beneficii are!

Luna septembrie este luna în care toate magazinele și târgurile sunt pline de ardei grași și multe alte tipuri de ardei, cum ar fi cei iuți sau capia, gogoșarul și altele.

Sunt extrem de buni pentru organismul nostru, pentru că au un conținut foarte mare de nutrienți, antioxidanți, minerale și alți compuși foarte importanți pentru sănătate.

Îi putem consuma cruzi, copți sau fierți, iar orice formă în care nu i-am prepara, acesta ne aduce zeci de beneficii pentru sănătatea noastră. Cea mai bună și eficientă metodă prin care se păstrează absolut toate elementele benefice este să-i consumăm în starea lor crudă.

Conținutul lor bogat de vitamina C ne poate îmbogăți organismul pentru a preveni numeroase boli, printre care atacul cerebral și infarctul.

Culoarea roșie a ardeilor este datorată vitaminei C, de asta ardeii roșii sunt cei mai folositori!

Chiar dacă consumăm ardei verzi, atunci trebuie să știm că în componența lor putem găsi de două ori mai multă vitamina C  decât în portocale sau alte citrice.

Aceste legume sunt extrem de gustoase și din ardei putem prepara conservele de iarnă! De fapt, este foarte bine să conservăm ardeiul, pentru că așa îl vom putea consuma și în sezonul rece al anului, iar Vitamina C și A care o regăsim în ardei ne ajută să stăm cât mai departe de răceli!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!