NUCA- medicamentul MINUNE al toamnei. Vezi ce boli tratează și cu ce s-o combini ca rezultatul să fie și mai puternic.

Nucile și mierea sunt un medicament foarte puternic în tratarea și prevenirea multor boli. Luptă contra anemiei, durerilor de cap si ulcerului gastric, titreaza Lyla.

Contra anemiei

Avem nevoie de 1 kg. de nuci și miere amestecate cu suc de la o jumătate de lămâie. Tratamentul durează o lună, câte o linguriţă de trei ori pe zi.

Contra durerilor de cap

Când te doare capul consumă câteva nuci sau daca ai insomnii combină înainte de culcare nuci cu miere și vei avea un somn liniştit.

Contra ulcerului gastric

Dacă suferi de ulcer gastric fierbe 20 de grame de nuci în apă, apoi le pisezi și le adaugi împreună cu 2 linguriţe de miere într-un pahar cu lapte, din care iei 3-4 linguri înainte de masă.

Bate nucii cât sunt verzi!

Dacă nu depășim 100 de grame pe zi putem să consumăm nuci o zi întreagă. În fiecare toamnă este indicată o cură cu nuci pentru afecțiunile de stomac și intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, diaree, constipaţie.

Nucile mai sunt bune și împotriva inflamațiilor bucale.

Dacă nu folosim nucile le putem păstra pentru preparate naturiste pe tot parcursul anului sau pentru copii.

Nucile au un conținut ridicat de grăsimi saturate care ajută la micșorarea colesterolului. Deci nu trebuie să ne temem că nucile îngrașă.

Miezul nucilor conține multe substanțe bune, este bogat în cupru și zinc, săruri minerale, vitamine B, C, E, F, P. Aproape 700 kcal la 100 g este valoarea de energie a miezului de nucă. Mai conține și tocofenol care ajută la diminuarea conținutului de colesterol.

Nuca întrece carnea ca valoare calorică și este foarte bună de consumat iarna.

Doctorul inimii

Dacă consumăm nuci avem un risc mai scăzut de a face un atac de cord, scade tensiunea arterială, întărește vasele de sânge și previne deteriorarea lor.

Se spune că dacă mănânci cinci nuci verzi pe săptămână vei avea o inimă sănătoasă!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!