Nu doar vitaminele din farmacii ne readuc vitalitatea, ci și apa sărată de mare. Află câte beneficii are pentru organism

Despre forța și sănătatea pe care o dă organismului apa de mare a scris prima dată nimeni altul decât medicul grec Hipocrate. Este benefică pentru afecțiunile osoase și nu numai.

Beneficiile scăldatului în mare

Fortificarea sistemului imunitar – vitaminele, mineralele și microorganismele din mediul acvatic acționează ca agenți antibiotic și antibacterieni. Componentele apei de mare este similar plasmei sanguine, fiind atât de benefici mai ales plămânilor, iar odată cu inhalarea lor în timpul înotului, acestea sunt absorbite ușor de organism.

Reglează circulația sângelui

Restabilește echilibrul emoțional – Magneziul și litiul conținut în apa sărată de mare au efect de calmare și contribuie la stabilizarea nivelului de sirotonină din creier, care este direct asociat cu stresul, depresia sau anxietatea.

Tratează afecțiunile respiratorii – Acționează direct asupra astmului sau bronșitei, vaporii de apă acționând cu efect de ameliorare.

Asigură o piele fină și delicate – sub acțiunea magneziului atât de abundent în apa de mare pielea capătă un aspect catifelat și o mai bună hidratare. Inflamațiile la nivelul pielii se reduc iar cicatricile devin mai mici. Unde mai pui că pielea devine strălucitoare și mai aproape de perfecțiune.

În general, o vizită la mare este plină de beneficii naturale. Cu siguranță veți avea doar de câștigat de pe urma băii de soare. Soare este prietenul organismului uman, ne ajută să sintetizăm vitamina D. Totuși, sfatul nostru este să evitați plaja în intervalul 11-3.

Te încurajăm să-ți planifici o vizită la mare în vara aceasta pentru a te putea bucura de soare și de plăcerea pe acre ți-o oferă îmbăierea în apa mării. Iar dacă ți-a plăcut articolul nostru și te-a motivate să acționezi, atunci nu ezita să ne apreciezi cu un like ori să ne recomanzi prietenilor!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!