Noutate legislativă pentru românii care au părăsit hotarele țării în scopul muncii! Vor plăti taxe în fiecare lună!

Românii care pleacă în străinătate în scopul muncii primesc o lovitură drastică din partea statului, pentru că vor avea de achitat o anumită taxă în bugetul de stat!

Așa cum prevede noul Cod Fiscal, este vorba despre persoanele care își vor păstra rezidența fiscală pe teritoriul României, însă vor munci în același timp în străinătate!

În același timp, toți cetățenii care vor părăsi statul român pentru o perioadă mai mare de jumătate de an, indiferent de scopul călătoriei, vor fi obligați să anunțe Fiscul despre plecarea lor cu o perioadă de minimum o lună.

În cazul în care cetățeanul român se va eschiva de la notificarea serviciului fiscal de stat, acesta va risca plata unei amenzi! Noile prevederi sunt valabile de la 1 ianuarie 2018.

Chiar dacă aceste persoane vor avea domiciliul în oricare altă țară, înafara României, iar rezidența fiscală va fi înregistrată, în continuare pe teritoriul țării noastre, aceștia vor achita 5,5% din valoarea unui salariu minimal de la data respectivă din România.

Modificările din Codul Fiscal vor fi privite ca o lovitură de această categorie de cetățeni, deoarece aceștia vor achita impozite atât în țara în care muncesc, cât și în România!

Deasemenea, legea prevede și modificări pentru persoanele care nu încasează venituri în mod legal și sunt neasigurate.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!