NEREGULARITĂȚI MAJORE!!! Cum își bat joc băncile de clienți.

Înșelăciunile făcute de bănci prin informare greșită devine o mare problemă.

Au fost amendate 15 bănci de ANPC (cu 500.000 lei) pentru publicitate incorectă. Băncilor li sa mai cerut să își înceteze campaniile publicitare și să înapoieze banii acaparați ilegal.

Cele 15 bănci sunt: Raiffeisen Bank, Piraeus BANK, GARANTI BANK Bancpost, UNICREDIT, Credit Europe, CEC BANK, OTP BANK, BRD, Banca Transilvania şi Leumi Bank ALPHA BANK, BCR, ING, LIBRA INTERNET BANK.

La toate băncile s-au găsit neregularități mari însă la BRD la publicitatea creditelor imobiliare au fost menționate beneficii care nu existau de fapt.

La Banca Transilvania au fost găsite diferenţe dintre tarifele înscrise în pliantele publicitare și scrierea a unor informații importante cu caractere mici. Au mai fost găsite abateri la contractele cu carduri de credit.

La Alpha Banc neregularitățile constau în ne menţionarea ratei dobânzii, duratei creditului, dobânzii anuale efective (DAE), valorii totale plătibile de către consumator şi valoarea ratelor lunare.

În cazul Credit Europe la publicitate nu s-a menționat în nici un fel rata dobânzii și consumatorului mediu îi este strâmbat comportamentul economic.

La Unicredit în publicitatea creditelor imobiliare nu se informa despre contractele de credit, sau menționau ca avantaje lucruri care erau legiferate deja.

La Bancpost s-a constatat că în cazul dobânzii la un credit nu se spune dacă aceasta este fixă sau variabilă, iar timpul unui serviciu inițial limitat este pe urmă extins.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!