Mesaj sfâșietor din Italia, Magda Vasiliu: „Azi un copil de 5 ani este condus pe ultimul drum!”

Magda Vasiliu a postat recent un mesaj de-a dreptul cutremurător pe pagina sa de Facebook. Ea a anunțat moartea fetiței sale. Ea s-a stins din viață la vârsta de doar 5 ani luptând cu o boală necruțătoare – cancerul.

Magda Vasiliu a fost prezentatoare de știri în România. Ea critică sistemul de sănătate care nu permite pacienților să aibă acces la tratamentele de care au nevoie și prin acest fapt le sunt reduse șansele de a rămâne în viață.

Magda a mărturisit că nu a putut să vorbească mult timp despre acest incident tragic din viața sa.

Giulia Tudor, fiica ei, a fost diagnosticată cu sarcom Ewing. Ea a fost internată la un spital din București, unde micuța a fost supusă tratamentului chimio și unde a fost și operată.

Trei luni în urmă, Magda a decis să o ducă pe micuță în Italia pentru un control, însă medicii din Italia i-au spus cu tristețe: „Per Giulia e tardi…”, ceea ce tradus din italiană înseamnă „Pentru Giulia este târziu…”.

Magda este absolut revoltată de faptul în care sunt gestionate medicamentele și resursele umane în spitalele din țară. Multe dintre antibioticele necesare, sânge pentru transfuzii, alte medicamente și ustensile sanitare sunt insuficiente.

Ea mai critică și birocrația din spitale, care adesea este un mare impediment în tratarea pacientului.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!