Menține-ți tenul tânăr mulți ani cu aceste 6 alimente!

Cu toții ne dorim un ten sănătos și tânăr pentru o perioadă lungă de timp.

Consumul de alcool, tutun și adormitul cu machiaj peste noapte ne reduc din elasticitatea și prospețimea tenului.

Dar care sunt alimentele care ne-ar menține tenul ferm, tânăr și oprit de valul îmbătrânirii:

  1. Rodia – conținutul de radicali liberi din acest fruc ajută la tratarea pungilor de sub ochi, menține elasticitatea tenului și totodată este și un bun remediu împoriva anemiei, conferindu-i tenului deci, o nuanță vie, ușor spre roz, față de galbenul anemic!
  2.  Pepenele verde – Aflat acum în toiul sezonului, este fructul care hidratează pielea, grație componenței sale apoase, totodată proprietățile sale antioxidante, ne scot toxinele din organism, respectiv menținându-ne un aspect al feței sănătos!
  3.  Frunzele de salată – Aici ar intra frunzele care conțion luteină, elementul care hidratează pielea și elimină ridurile. Aici menționăm: spanacul, leurda, prazul, kale, valeriana, untisorul. Anumite studii ne spun că o frunză de salată consumată zilnic poate reduce riscul îmbolnăvirii multor boli de piele.
  4. Ardeiul gras – Consumați în stare crudă, beneficiem din plin de vitamina C, care sporește protecția împotriva razelor UV și contribuie la producția de colagen.
  5. Uleiul de masline –  Uleiul extra virgin are proprietăți anti-inflamatorii, tratează rănile și petele pielii. Reînvie starea pielii, conferindu-ne un ten proaspăt și sănătos!
  6.  Siropul de arțar – Se recomandă a-l consuma în proprietăți mici din cauza coeficientului ridicat de glucoză. Consumat moderat ajută la scoaterea toxinelor din organism și are totodată proprietăți anti-inflamatorii!

Pentru o sănătate a pielii și nu doar mențineți un mod de viață activ, însoțit de sport zilnic și alimente bogate în fructe și legume!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!