Medicii care au demisionat de la Spitalul Colentina din București, și-au deschis primire particulară…

Medicii care s-au concediat din Spitalul Colentina, Ionuț Gobej și Dorin Bica activează privat.

„Nu luăm atenții de la pacienți și ca să trăim lucrăm. Conducerea Spitalului Colentina a încercat să ne facă să ne răzgândim, dar nu mai avea rost să ne pierdem timpul cu promisiuni și nici să ne trezim în situația ca anul următor să se schimbe managerul și să o luăm de la capăt,“ explică medicii.

„E o mare pierdere pentru sectorul public al sănătății. Era o echipă formată pentru spitalul de stat.

Au mai rămas doi neurochirurgi la Colentina dar nu sunt la nivelul celor care au plecat și nu pot face față numărului mare de pacienți. S-a distrus o idee, o echipă, totul în dauna pacienților români care nu au bani de privat,“ a precizat reprezentantul pacienților.

Chirurgii deveniți celebri, au revenit în țară după rezidentura de la Paris, la rugămintea ex managerului de la Colentina, Bogdan Andreescu, care le-a cerut să vină în spitalul din București.

Condiția medicilor a fost simplă: „Venim la Colentina, dacă facem o secție și anestezistul să fie stabil prezent la ora 8.00, selecție și regim exact ca la Paris, pentru o medicină de calitate superioară!“

Inițial șeful spitalului a acceptat condițiile puse de Ionuț Gobej și Dorin Bica, dar odată ce lucrurile s-au înrăutățit, pe lângă medicii menționați, au plecat și un număr considerabil de alt personal medical și inclusiv specialiști din unitatea sanitară.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!