Legea confiscării averilor milionarilor penali a fost aprobată de președintele Iohannis

De curând  a fost semnată Legea pentru înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor sechestrate.

Legea respectivă a fost adoptată de Camera  Deputaților pe 11 noiembrie CU 221 de voturi pentru, 9 de abținere și 1 vot împotrivă.

Aceasta agenție are formă juridică  și a fost redenumită din Agenția Noțională de Administrare a Bunurilor Sechestrate în Agenția Noțională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Agenția se află sub conducerea Ministerului Justiției și va fi condusă de un director general care va fi judecător, procuror sau o altă persoană cu specialitate juridică.

Condiția este că persoana respectivă să nu facă parte nici dintr-un partid politic.

Agenția respectivă va administra bunurile care vor fi confiscate și vor fi trecute în proprietatea privată a statului.

Aceste bunuri vor fi transmise cu titlul gratuit către unitățile teritoriale administrative și vor fi utilizate în scopuri de interes social.

Asociațiile și fundațiile vor primi locuințe gratuite pentru a le utiliza în interes public în conformitate cu genul lor de activitate.

Guvernul va aproba regulamentul privind imobilele sechestrate în termen de 180 de zile de la intrare în vigoare a legii.

În acest fel, procesul penal va avea o eficiență mai mare și cei care au infracțiuni, nu vor profita de aceste, dar îi va costa foarte scump.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!