Le recunoști? Se găsesc la orice plafar și FAC MINUNI PENTRU FICAT!

Cuișoarele sunt considerate un condiment banal. Ele sunt cel mai des folosite în deserturi sau mâncărurile preparate în bucătăria indiană. Poate nu ai știut, dar cuișoarele au niște proprietăți benefice care te pot face mai sănătos și care te pot ajuta în mai multe situații.

În primul rând, trebuie neapărat de menționat cât de bune sunt cuișoarele în ameliorarea durerilor de dinți. Eugenolul este un compus activ din cuișoare care contribuie la prevenirea și tratarea inflamațiilor.

De asemenea mai este și un bun anti-bacterian. Astfel, în cazul durerilor dentare se recomandă fie să folosești uleiul de cuișoare sau mai poți pur și simplu să mesteci câteva cuișoare întregi.

Cuișoarele mai sunt bune și pentru piele. Ele pot fi folosite pentru a grăbi vindecarea vânătăilor sau în tratarea pielii uscate. Tot ce trebuie să faci este să masezi puțin ulei de cuișoare pe piele până la absorbție totală.

În plus, uleiul de cuișoare catifelează pielea și te scapă de vergeturi.

Cuișoarele participă la buna funcționare a sistemului digestiv. Dacă ai probleme cu stările de balonare sau dureri de stomac se recomandă consumul de cuișoare. Ele mai ajută și în ameliorarea cazurilor de diaree.

Dacă ai stare de rău atunci când te afli la drum în mașină sau dacă pur și simplu ai o stare de greață, nu uita să ai mereu la îndemână o cutiuță cu aceste mirodenii.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!