Inventatorul român Iustin Capră, a proiectat o locuință ecologică. Aceasta v-a intra în producție în Franța.

Locuința ecologică inventată de Iustin Capră, a fost acceptată ca proiect de construcție în Franța. Este prevăzut ca să fie construită doar din materiale naturale și prețul de construcție este estimat la 25 mii de euro.

Casa respectivă îți inspiră libertate și își dă un sentiment plăcut, arată ca o casă de la țară, totuși are un design modern și este foarte bine aerisită.

Este concepută în România și se numește Soleta zeroEnergy. Casa este considerată cea mai mică din gama de locuințe ecologice.

Conceptul ecologic este foarte inteligent și foarte accesibil pentru toți. Prețul acesteia variază între 25000 și 50000 de euro, în dependență de model.

Soleta zeroEnergy este foarte economă, este construită din material natural, acoperită cu lemn. Ferestrele sunt mari și izolate cu toate acestea ventilarea este foarte bună și există legătura dintre natură și spațiul din casă.

Suprafața locuibilă a casei este de 48 metri pătrați, și un antreu de 9 metri pătrați. Mai are o terasă spațioasă de 22 metri pătrați.

Iustin Capră a fost unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii. El s-a stins din viață în 2015 pe 15 ianuarie. Avea 82 de ani. Inginerul a mai avut invenții precum rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty. Soleta, cea mai mică mașină din lume cu consumul de 0.5l/100 km, automobilul cu motor de avion Virgilius, primul rachetonaut și multe altele.

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!