Include în dieta ta planta care tratează afecțiunile cardiace, sangvine, combate stresul și te ajută să pierzi în greutate

Din cele mai vechi timpuri oamenii au optat să își trateze afecțiunile cu ajutorul plantelor, însă cum rețelele farmaceutice sunt tot mai în vogă, ne este mai ușor să mergem la farmacie și să cumpărăm o „pilulă magică”. Greșit, natura este cea mai bună sursă de sănătate și tot aici putem găsi orice remediu.

Planta despre care îți vorbim astăzi este rozmarinul. Iată care sunt proprietățile sale!

Îmbunătățește sănătatea cardiacă

Cum are  proprietăți antisclerotice, rozmarinul scade colesterolul rău, iar studiile au demonstrat că această plantă este binevenită după suportarea unor maladii cronice.

Dacă îți dorești să susții sănătatea cardiacă, optează pentru un amestec din o linguriță de frunze de rozmarin, opărită în două pahare de apă clocotită. Lasă lichidul la infuzat jumătate de oră, apoi strecoară-l și consumă 1-2 linguri de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Reduce inflamațiile

Rozmarinul te ajută în tratarea bolilor articulațiilor, ale plămânilor, rănilor și ulcerului, eliminând eficient inflamațiile din organism.

Elimină oboseala și stresul

Rozmarinul inhibă hormonii stresului și îți creează o bună dispoziție. El aduce un plus de energie și relaxează corpul și mintea.

Te ajută să slăbești

Rozmarinul ajută la eliminarea kilogramelor în plus, datorită capacității de descompunere a grăsimilor și de reducere a poftei de mâncare.

Ce trebuie să faci:

– Folosește ulei de rozmarin în lampa aromatică,

– Bea câte 1-2 cești de ceai pe zi.

Atenție! Rozmarinul sub formă de tratament nu este recomandat în cazul copiilor până la 12 ani, în sarcină și în cazul persoanele care suferă de epilepsie.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!