Iată un medicament foarte ieftin. Pâinea ar trebui să fie înlocuită de mămăligă.

Mămăliga are un impact pozitiv asupra sănătății noastre dacă o consumăm. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că aceasta trebuie să înlocuiască pâinea.

Mămăliga nu balonează la fel ca pâinea albă făcută cu drojdii. Și nu conține gluten, proteina pe care mulți nu vor să o consume.

Pigmenții de culoare galbenă se datorează prezenței de carotenoizi în boabele de porumb din aceștia se sintetizează vitamina A.

Deci este evident că consumul de mămăligă este benefic pentru piele și pentru vedere. Conținutul de fibre la fel are efect pozitiv asupra sistemului digestiv.

Înlocuirea pâinii albe cu mămăliga caldă, ameliorează problemele de gastrită hiper acidă și ulcer. Aceasta reduce aciditatea și calmează țesuturile.

Este o sursă de energie datorită conținutului de carbohidrați dat în același timp nu se depune grăsimi în organism. Chiar unele componente duc la arderea mai rapidă a grăsimilor și provoacă scăderea în greutate.

Vitamina A din porumb, este un antioxidant natural care reglează funcționalitatea organismului. Această vitamină are și rol de creșterea a metabolismului și grăbește procesul de slăbire.

Fibrele din porumb, reglează tranzitul intestinal. Mămăliga consumată în mod regulat previne reținerea de apă în organism.

Alte cercetări au mai demonstrat că datorită porumbului, în intestin se formează niște bacterii care protejează de apariția celulelor canceroase.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!