Iată cum bunicii noștri trăiau sănătos și greșelile pe care le facem noi acum.

Dacă ne vom opri un moment din rutina noastră zilnică și vom privi în trecut cum trăiau bunicii noștri în comparație cu noi, stresați și agitați, totdeauna în criză de timp, fugind după confort vom observa diferențe radicale în stilul de viață.

Bunicii noștri duceau un stil de viață mai activ și mai sănătos, erau mai rezistenți la frig și la boli.

Iată prin ce se caracterizează stilul lor de viață: Aveau permanent activitate fizică, gândire pozitivă și mâncare naturală. Când luau mesele nu se grăbeau, acesta era un timp de relaționare cu familia și o detașare de activitățile solicitante.

Nu foloseau aditivi alimentari, îndulcitori, uleiuri și grăsimi artificiale. Utilizau puțină carne în alimentație și nu foloseau carnea prelucrată industrial, precum salamurile și mezelurile.

Țineau toate posturile inclusiv miercurea și vinerea nu consumau produse de origine animală.

Consumau foarte puțin alcool și deloc băuturi răcoritoare, energizante sau altele din gama respectivă. Băutura de fiecare zi era apa de la izvor.

Astăzi am adaptat un stil mai mult sedentar din această cauză suferim de obezitate. La fel și cu mâncarea, consumăm multe bucate procesate industrial și mâncăm haotic.

Avem prea multe sărbători și ne ghiftuim peste măsură zi de zi.

Înlocuim apa cu bere sau alte băuturi răcoritoare. Toate aceste afectează negativ sănătatea noastră chiar dacă sunt gustoase și trendy.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!