FIȚI ATENȚI!!! Semnele lipsei de vitamine se pot vedea la nivelul feței.

Dacă ai lipsă de vitamine în organism se oglindește pe față, mai ales la începutul primăverii. Cantitatea scăzută de vitamine duce la o imunitate mai slabă. Oglinda îți poate arăta dacă îți lipsesc vitaminele în corp sau nu.

Iată 5 semne ale lipsei de vitamine care se pot observa la nivelul fetei

Fața palidă. La finele iernii puțini oameni au tenul sănătos, însă dacă ai fața mai palidă decât de obicei asta ar putea spune că în corp lipsește vitamina B12. Dacă te simți mai mereu obosit este cel mai probabil că îți lipsește vitamina B12.

Părul uscat. Lipsa vitaminei B7 în organism duce la fragilitatea părului și apariția mătreții. Alimentele bogate în vitamina B7 sunt: carea, ciuperci, fructe și pește.

Ochi umflați. Insuficiența de iod duce la umflarea membrelor și a ochilor. Ca să acaparăm iod trebuie să consumăm sare iodată, pâine, produse lactate și fructe de mare.

Buze lipsite de culoare. Insuficiența de fier duce la lipsa culorii buzelor. Tensiunea arterială scăzută la fel poate să îți provoace această simtomă de buze albe și impresia de frig. Alimente bogate în fier sunt în primul rând carnea roșie. Tot odată trebuie să evităm alimentele bogate în calciu.

Gingii care sângerează. Lipsa vitaminei C duce la sângerarea gingiilor. Această lipsă duce la slăbirea musculară și probleme a dinților. Cele mai indicate pentru primirea vitaminei C sunt citricele.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!