Felul cum ne trezim dimineața ne afectează sănătatea de mai apoi. Află care sunt cei 5 pași matinali care conduc la acumularea kilogramelor în plus.

Dimineața este cea mai importantă parte a zilei. De mulți ignorată și întâlnită cu mare dezgust și repulsie, dimineața este cea care răspunde de echilibrul nostru de mai apoi.

Știați că obiceiurile care le avem de dimineață pot să ne conducă la îngrășare?

Aflați care sunt cei 5 pași greșiti care se întâmplă să-i comitem atunci când ne trezim dimineața și ar putea să ne sporească creșterea kg nedorite:

1. Dormim peste orele recomandate de somn – Specialiștii recomandă să dormim maxim 8 ore pentru un somn calitativ. Dacă trecem peste 8 ore de somn începem să dereglăm ritmul organismului și să provocăm apariția multor maladii, iar una dina ceste ar fi îngrășatul, precum organismul nostru este în stare somnolentă și nu mai prelucrează la maximă intensitate toxinele acumulate, care sedimentează mai apoi în grăsimi.

2. Când ne trezim nu lăsăm lumina soarelui să pătrundă în casă și nu aerisim camera de somn – Mulți dintre noi nu se simt confortabil cu lumina solară și aerul curat, după 8 ore întunecoase de somn. Însă pentru sănătatea noastră este absolut indispensabil să aerisim locul unde am dormit și să lăsăm să pătrundă soarele în casă, ca razele UV să-și facă efectul, de luptă cu bacteriile.

3. Facem duș fierbinte – Cel mai preferabil este ca dușul de dimineață să fie ușor spre rece. Atunci trezim circulația sangvină și forțăm porii să lucreze mai rapid, astfel eliminând toxinele din organism. Totodată senzația de rece transmite mai rapid creierului starea de trezire și senzația de prospețime.

4. Sărim peste micul dejun – Din lipsa de timp sau din lipsa poftei de mâncare, obișnuim unii din noi, să trecem peste micul dejun, în speranța că o să suplinim burta la prânz sau și mai grav la cină.
– În primul rând micul dejun este important pentru trezirea organismului și lupta cu bacteriile din exterior.
– Iar 2 alimentarea de dimineață ne face un regim echilibrat, contrar abuzului de mâncare de la cină, care conduce spre îngrășare.

5. Nu ne cântărim – Statistica arată că cei care se cântăresc în fiecare dimineață reușesc să-și pună un STOP alimentar peste zi, astfel menținându-se mereu în bună formă!

Sperăm că voi nu o să repetați cei 5 pași greșiti ai dimineții și o să mențineți un ritm de viață sănătos, fără riscul îngrășării!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!