Exercițiile sportive sunt mai interesante alături de bebeluși, iată câteva exemple de exerciții fizice pentru mămici și copii

Orice proaspătă mămică, după naștere, își dorește să-și recapete silueta dorită, dar pe lângă asta apr și îndatorări pe care trebuie să le îndeplinească față de bebeluș. Acest lucru este posibil fără a lăsa bebelușul fără supraveghere, combinând sportu cu timpul petrecut alături de copil. În așa mod prinzi 2 iepuri deodată – îi creezi copilului tău deprinderi sănătoase, iar tu faci sport și îți aduci corpul la o stare bună.

Mai jos sunt prezentate câteva exerciții ușoare și efective pe care tinerele mămici le pot efectua împreună cu noi-născuții:

Avionul:

Pune-te întinsă pe spate cu picioarele apropiate și drepte și ține copilul pe piept. Împreună cu copilul, corpul se ridică ușor până când mâinile sunt drepte, de parcă ar fi un avion. Exercițiul se repetă de 15 ori. Astfel se tonifică musclatura sânilor și a mâinilor.

Genoflexiuni:

Luând copilul în brațe, cu picioarele depărtate se faac 3 seturi a câte 12 genoflexiuni, cu o pauză de 50 de secunde între ele. Exercițiile nu trebuiesc grăbite, ci din contra, făcute încet, cu respirația corectă, primind toată greutatea în tălpi.

Ridicări cu cel mic:

În poziție așezată, mămica îl ține pe copil astfel încât să-l privească în ochi, apoi îl ridică pe copil până la momentul în care brațele sunt drepte. Exercițiu se repetă de 10 ori.

Urcarea treptelor cu bebelușul:

Ori la scările din bloc, ori din parc, sau din oricare alt loc, urcarea treptelor poate fi mai interesantă și utilă cu bebelușul în brațe. Acest exercițiu stimulează întărierea mușchilor precum și este un exercițiu cardio minunat.

Abdomene: 

Întinsă pe spate, cu genunchii îndoiați, astfel încât cel mic să stea pe burta mămicii. În așa poziție se ridică ușor cu copilul, făcând abdomene 2 seturi a câte 15.

Nu ți-a rămas decât să te apuci de sport chiar din această clipă! Spor la mișcare! Nu uita să ai grijă de sănătatea ta!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!