Din greșeală , o fată săracă, a zgâriat cu bicicleta sa mașina de lux, dar nu a fugit, vroia să plătească reparația. Viețile lor s-au schimbat pentru totdeauna, când a venit proprietarul și a văzut cine era

Totul mergea bine pentru tânăra Zhang Youquin, în vârstă de 18 ani ce locuia în China. Aceasta era proaspăt înscrisă la facultate și avea ceva bani în plus, în cazul în care va avea nevoie de ceva important sau pentru vreo urgență. Ea a decis să îi pună în bancă.

În drum spre bancă, în timp ce se uita la semnele de trecere nu a observa mașina ce era parcată lângă ea, un Lexus ES350.

Din nefericire studenta a zgâriat destul de tare mașina. Dar, spre deosebire de alți oameni care ar fi fugit de la fața locului pentru a nu plăti cheltuielile reparației, fata a rămas locului în așteptarea proprietarului. L-a așteptat aproximativ o oră.

Când acesta a  venit la fața locului, ea și-a cerut iertare. Omul, lucrător într-o firmă imobiliară, mișcat de scuzele sincere ale fetei și de curajul ei de a-și asuma responsabilitatea pentru greșeala ei a decis să nu îi ceară bani pentru reparație.

Tânăra, plângând i-a mulțumit proprietarului și au început a-și povesti istoria vieții lor unui altuia. A aflat că acesta provenea dintr-o familie săracă și că a avut nevoie de un împrumut pentru a-și plăti taxa pentru studii.

Nu după mult timp, directorul firmei unde lucra proprietarul , a aflat despre această istorie . Mișcat de sinceritatea fetei a decis să o recompenseze. Astfel că compania i-a achitat taxa pentru studii pentru toți cei patru ani, ba mai mult, fetei i s-a oferit un loc de muncă în această firmă.

Această poveste dovedește cât este de important să îți asumi responsabilitatea pentru faptele făcute și cât de buni pot fi oamenii, în schimb.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!