Descoperă semnele PREMATURE ale cancerului pulmonar care sunt adesea ignorate și au consecințe grave!

Unul dintre cele mai frecvente cancere pulmonare este adenocarcinomul, reprezentând 30-40 la sută din cazurile înregistrate în lume. Acest tip ce cancer este mai des întâlnit la femei decât la bărbați și, de regulă, este depistat în stadii agravate.

Există semne de care trebuie să ții cont, pentru ca această boală să fie diagnosticată în timp util. Prin urmare, citește în continuare care sunt aceste semne.

Printre primele simptome ale cancerului se numără:

– dureri în umeri și spate

– tuse cu sânge

– tuse care nu se mai oprește

– stare de oboseală care persistă

– pierderea bruscă în greutate, mai ales în masa musculară

– lipsa poftei de mâncare

– inflamarea feței și a gâtului

– durere intensă în piept

– învinețirea pielii aparent fără motiv

– durere atunci când vorbești

– lacune în memorie

Aceste simptome cuplate cu câțiva factori de risc prezenți sugerează că ai putea avea cancer pulmonar. Chiar dacă factorii de risc nu sunt prezenți, este absolut necesară o vizită la medic.

Factorii de risc sunt: fumatul, vârsta la care persoana a începu să fumeze, numărul de ani în care persoana a fumat și conținutul țigărilor fumate.

Fumatul este factorul numărul unu în apariția cancerului pulmonar. Printre femeile fumătoare riscul acestei boli este de 12 la sută, în timp ce pentru bărbați este de 17 la sută. Riscul este aproape dublu pentru persoanele care fumează cel puțin un pachet de țigări pe zi.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!