Descoperă care sunt emoțiile care ne afectează sănătatea!

În urma unor cercetări aprofundate s-a descoperit că sistemul imunitar se află într-o strânsă relație cu creierul și sistemul nervos. Astfel s-a anulat teza potrivit căreia creierul și sistemul nervos s-ar comporta diferit în cazul traumatismelor. În momentele de stres apar hormoni care atacă celulele imunitare și scad din rezistența sistemului imunitar.

Ca să înțelegem cât sunt de importante sunt emoțiile,vă prezentăm un exemplu concret. O anumită persoană urmează să intre în sala de operație, iar dacă este mai sensibilă, va simți neapărat neliniște, teamă și chiar panică. Aceste emoții pot cauza probleme foarte grave în timpul operației, precum: creșterea tensiunii și implicit sângerări intense sau alte complicații. În acest caz este de preferat să se anuleze operația pentru că pacientul nu este pregătit psihic pentru a face față. Cei care reușesc să-și mențină calmitatea depășesc mult mai ușor aceste stări.

În cele ce urmează vom analiza 3 din cele mai grave emoții:

  1. Deprimarea: Stările de deprimare pot să cauzeze grave probleme în special pentru persoanele care se confruntă cu probleme cardiovasculare. Iată de ce, dacă ne regăsim în această stare trebuie să încercăm să facem tot posibilul ca să o depășim. Trebuie să începem să vedem partea frumoasă a lucrurilor, să ne punem scopuri, să petrecem timp în compania altor persoane care să ne motiveze într-un fel sau altul.
  2. Mânia: este periculoasă în mod special față de inimă. Tensiunea și ritmul cardiac cresc odată cu apariția crizelor de mânie. Dacă aceste stări devin destul de frecvente, atunci trebuie să știți că acestea pot afecta în mod ireversibil capacitatea de funcționare a inimii. Iată un exemplu concret: Unei persoane i-a fost accidentată mașina exact în momentul în care a plecat în vacanță. Cu toate că mașina n-a suferit pagube majore, persoana respectivă a devenit stresată din cauza faptului că trebuie să dea declarații la poliție, să completeze diferite formulare pe la compania de asigurări și să ducă la reparație mașina. Dincolo de sentimentul de frustrare, mânia a cauzat diminuarea semnificativă a pompării sângelui în inimă.
  3. Stresul: Părinții în special, au capacitatea de a avea pretenții mari de la copii lor, pentru ca aceștia să fie mândri de ei, dau cel puțin să nu-i facă de rușine. Copii au nevoie de un cămin care să le ofere curaj și căldură, comunicare și încredere, mai ales în perioadele încărcate cu examene. Gândiți-vă că atunci când copii sunt stresați de exigențele noastre ca părinți, atunci bolile apar mai ușor. Să nu uităm că cel mai important este sănătatea lor. În timp, stresul cauzează probleme gastrointestinale sau boli infecțioase precum răceala, gripa sau herpesul.

Beneficii medicale oferite de emoțiile pozitive:

Stările bine sunt extrem de benefice pentru a schimba cursul unei boli. Este adevărat că fericirea nu te poate scăpa de vreo boală mai gravă, dar cu siguranță îți poate face ziua mai frumoasă. Speranța are puteri vindecătoare, iar situațiile de stres pot fi evitate sau eliminate dacă știm să stabilim relații interumane. Câteodată, o îmbrățișare și o vorbă caldă venită de la o persoană importantă pentru noi poate fi cel mai bun medicament.

Scapă de mânie, stres și deprimare chiar azi! Bucură-te de viața frumoasă pe care o ai, indiferent de motivele de tristețe care îți apar în cale! Sănătatea e tot ceea ce contează!

 

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!