Depresia boala secolului XXI. Cum scăpăm de depresie prin intermediul alimentației potrivite și a unui mod de viață sănătos!

Depresia este considerată a fi una din bolile secolului XXI.

Dezvoltarea tehnologiei și a societății, iscă mai multe griji, turmentări și respectiv dereglări ale sistemului nervos, care într-un final cauzează boala comună a lumii de azi – Depresia.

Conform wikipedia, depresia este o stare mentală de tristețe/amărăciune care persistă pe perioade îndelungate, iar cauzele ei sunt diverse.

Depresia continuă poate duce la dereglări psihice și poate cauza apariția altor boli, precum: gastrita, boli cardiace, boli respiratorii etc.

Cum scăpăm de ea, rapid și eficient, haideți să aflăm ce ne recomandă specialiștii!

Doctorii în psihiatrie recomandă: 
1. Să petrecem cât mai mult timp la aer curat – Astfel are să ne oxigenăm creierul și reîmprospătăm gândurile.
2. Să întreținem un regim alimentar corect și echilibrat – Felul cum ne alimentăm, ne influențează deasemenea stările psihologice de mai apoi.

Ce presupune un regim alimentar corect și echilibrat:

 • Consumul de cât mai multe vitamine, regăsite în fructe și legume.
  Citricile, e demonstrat științific că ridică dispoziția și provoacă o stare de bine încă de la prima vedere, datorită culorilor sale vii de oranj și galben aprins.
 •  Prepararea infuziilor de ceai din plante naturale cu efect calmant precum:
  – Mușețelul
  – Melisa
  – Menta
  – Iasomia
  – Sunătoarea ș.a.

3. Determinarea și practicarea unui hobby – Acesta are să ne ocupe timpul și o să ne distragă de la orele de singurătate în care găsim timp pentru meditații inutile și gânduri negativiste.
Depresia este boala care parvine atât din suprasolicitarea creierului cât și din lipsa unor activități concrete, iar neavând o activitate anume, nu ne rămâne decât să cădem în depresie.

4. Practicarea unui sport – Oricare ar fi acesta, la sală sau în parc, singuri sau cu prietenii, important este să ducem un mod de viață activ și sănătos, atunci la sigur are să avem un echilibru emoțional și mental, iar depresia nu-și va găsi loc!

5. Ascultăm doar muzică pozitivă – Notele muzicale se împart și ele în categorii, înalte și joase.
– Notele joase induc în stări depresive, de meditație profundă care ne înclină mai degrabă spre o gândire pesimistă. – – Notele înalte, ne transmit un mesaj sonor, pozitiv creierului, care ne trezesc poftă de viață, aducându-ne energie pozitivă și o notă de bucurie în viață.
– Cuvintele prezente în cântece deasemenea ne pot influența subconștient gândurile noastre, care ușor se pot transforma în autoinducere în depresie.

6. Vizualizăm imagini foto, pictură sau video pozitive, în culori vii, cu spații larg deschise –
– imagini  spre orizont,
– capturi din natură,
– prezența oamenilor pozitivi și zâmbăreți,
– imagini cu familii și cadre fericite.
Astfel o să ne înclinăm gândirea spre un spectru constructiv!

Aveți grijă ce consumați, ce faceți, ce interese practicați, ce muzică ascultați și ce priviți, astea toate vă creează starea de spirit, care preferabil e, să fie una bună!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!