Consumă alune cât mai des pentru că ele reduc colesterolul, tratează litiaza urinară și anemia și sunt recomandate copiilor!

Alunul românesc are proprietăți medicinale care se cunosc de foarte multă vreme. Vitaminele A, B1, B2, C, dar şi calciu, fosfor, fier, şi potasiu care se conțin în alun îl fac un preparat cu proprietăți hrănitoare și revigorate.

Ce afecțiuni tratează?

Anemie – fierul și fosforul au efect anti anemic

Creștere – alunul conține calciu, de aceea este recomandat cu încredere copiilor în procesul de creștere

Colesterol – consumul de alune crude stimulează circulația sanguinică și astfel reducerea colesterolului

Tuberculoză – bolnavilor de tuberculoză li se recomandă consumul de alune pentru materiile grase pe care le conține, alături de nuci și migdale

Litiază urinară – celor afectați li se recomandă o cură de două săptămâni cu ulei de alune

Cum se administrează?

Fructe crude – se consumă fără prăjire, tocmai pentru a nu se altera proprietățile naturale

Ulei de alune – este accesibil în magazinele naturiste și se recomandă în special în tratarea diareei. Uleiul se produce prin presare la rece.

Macerat de muguri – mugurii tineri de alun se lasă la macerat în apă 12 ore. Ulterior se păstrează în sticle la loc uscat

Infuzie de muguri – bună mai ales pentru afecțiunile hepatice. Peste o mână de muguri tocați mărunt se toarnă apă fierbinte și se lasă la fiert 1 minut.

Infuzie din frunze – se prepară la fel ca și infuzia de muguri și este utilă în special pentru ulcere varicoase și a plăgilor, dar se pot practica și băi locale ori comprese.

Primele și adevăratele medicamente sunt plantele. Natura este cea mai dotata farmacie! Iată de ce tratamentul naturist este o opțiune de luat în considerare atunci când ne confruntam cu diverse boli. Dacă v-a plăcut articolul, nu ezitați să-l recomandați și prietenilor. Să aveți sănătate!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!