Cenuşa – un leac INCREDIBIL! Vezi ce poate face!

Cenușa este un remediu natural neobişnuit, mai puțin cunoscut.

Aceasta era folosită de strămoșii noștri pentru vindecarea sau ameliorarea bolilor, dezinfectarea apei, ca îngrăşământ şi chiar la fabricarea săpunului natural.

Cenușa de mesteacăn, aplicată pe scalp opreşte căderea părului. Adăugată la clătirea părului aceasta conferă strălucire și aspect sănătos, îndepărtează mătreaţa. Această cenușă este indicată și pentru dureri reumatice.

Cenușa de stejar ars atenuează hipertensiunea.

Şi crampele, durerile de picioare sau dereglările de circulaţie sangvină se pot trata cu pulbere de stejar sau mesteacăn ars.

Cenușa de tei sau de mesteacăn ajută la îmbunătăţirea digestiei, activităţii cerebrale, la prevenirea insolaţiei şi a infarctului pe timp de arşiţă. În caz de arsuri, cenuşa se presară direct pe rană. Aceeași cenușă mai este indicată în caz de ulcer varicos, cu răni puternice şi dureroase.

Cenușa de tei poate trata prostatita.

Pentru tratarea hepatitei se face o mixtură din mai multe feluri de cenuşă: din sâmburi de măsline, de struguri, seminţe de cânepă, rădăcini de stevie şi rostopască, crengi de viţă-de-vie. Pulberile obţinute se amestecă în proporţii egale.

Cenușa din viţă-de-vie, amestecată cu vin, e indicată pentru afecţiuni gingivale sau sângerări.

Pentru uz extern se recomandă băile cu leşie, care previn şi tratează diverselor boli.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!