Cele mai uimitoare beneficii a sfeclei roșii…Află care sunt acestea și de ce trebuie să începi să consumi sfeclă roșie chiar de azi!

Sfecla roșie este consumată în diverse combinații și este preparată divers la mesele românilor, însă puțini cunosc multiplele beneficii pentru sănătate.

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, nitrați, vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K, vitaminele B, magneziu, fosfor, cupru și fier. Datorită aceastei combinații de substanțe nutritive sfecla are proprietăți anticancerigene.

Sfecla este în primul rând un remediu pentru sistemul digestiv. Datorită faptului că este bogată în fibre și pentru că acționează ca un laxativ, sfecla roșie poate regla tranzitul intestinal și reduce constipația și inflamațiile la nivelul intestinelor. Totodată calmează gastrita, disconfortul abdominal și arsurile gastrice. Ajută la detoxifierea ficatului și reduce simptomele afecțiunilor hepatice și biliare.

Vitamina  K,  vitamina esențială pentru coagularea sângelui, este întâlnită într-o cantitate mare în sfecla roșie. Consumul de sfeclă optimizează circulația sângelui, nu se formează cheaguri de sânge, sunt multe globule roșii și împiedică depunerea colesterolui pe vasele sangvine.

5 moduri de a consuma sfecla roșie:

  1. În formă de suc. Pe stomacul gol, de 2-3 ori pe săptămână, sfecla roșie are un efect detoxifiant foarte puternic. Poți adăuga fructe după preferință și să îmbini necesarul cu plăcutul;
  2. Sfeclă în oțet. Puteți cu ușurință în condiții casnice să preparați salate sau să o comercializați în borcane;
  3. Sfecla crudă. Fie că este tăiată cubulețe, tocată mărunt sau dată prin răzătoare, sfecla roșie este mereu binevenită într-o salată combinată cu mărar, varză, rucola, pentru o îmbinare de amărui cu dulce.
  4. Supa de sfeclă. O supă cremă din sfeclă cu morcov, ceapă și țelină o poți prepara obișnuit și o poți consuma ori rece, ori caldă;
  5. Sfecla coaptă. Tot ce trebuie să faci este să tai sfecla și să o lași la cuptor până când se înmoaie. Poți să o servești cu sos de hrean, la o friptură sau ciorbă.

Acum cu siguranță sfecla roșie va fi mai des întâlnită în frigiderul tău!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!