Cele mai tari esențe se găsesc în migdale!

După cum se știe, migdalele sunt acele fructe oleaginoase cu un conținut bogat de grăsimi sănătoase – nesaturate și proteine. Acestea pot fi consumate atât crude cât și puțin coapte și sunt delicioase chiar și în lipsa aromelor sau sării.

De asemenea, să nu uităm cât de gustos este laptele de migdale, care se poate prepara chiar în propria bucătărie, fără prea mult efort. Mai mult, o gustare ideală între mese poate constitui un pumn de migdale, care vor ține de foame fără a strica pofta de mâncare.

Migdalele conțin un bogat set de vitamine și minerale printre care se numără: vitaminele A, B-6, B-12, C și D; minerale: calciu, fier, magneziu, potasiu și sodiu. Și cel mai important – la un complex atât de variat de vitamine și minerale, migdalele conțin doar 3.7 grame de grăsimi saturate la 100 de grame!

Efectul antioxidant al migdalelor ajută în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Prin intermediul antioxidanților prezenți în special în coaja migdalelor nu se permite depunerea colesterolului pe pereții interiori ai arterelor. Fierul și acidul folic joacă un rol important în alcătuirea globulelor roșii în organism.

Migdalele mai pot fi recomandate persoanelor care suferă de depresie sau anxietate, deoarece au proprietăți de calmant, însă fără efectele adverse specifice calmantelor!

În concluzie, migdalele reprezintă acel fruct delicios și sănătos care nu este nicidecum interzis, întrucât este sărac în calorii și grăsimi saturate!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!