Patron străin care insultă murdar angajații săi români! O istorie de la o fabrică din România care face ocolul internetului!

Piața muncii din România tot mai mult a început să fie acaparată de antreprenori străini.

Dar ce se întâmplă cu românii care lucrează la fabricile deschise de către proprietarii veniți din alte țări?!

Lucrătoarele de la o fabrică de textile din județul Prahova, satul Păulești, pe lângă oportunitatea de a fi angajate în cadrul unei fabrici dotate și cu un salariu mai presus de media pe țară, din păcate periodic sunt agresate verbal de către angajatorul de origine engleză!

Motivul pentru care muncitoarele au fost umilite verbal, a fost pe urma unei dispute în ce le privește data salarierii.

Patronul englez a fost indignat la lipsa de răbdare și înțelegere a angajatelor sale, care solicitau un salariu adecvat, achitat la timp, conform termenilor prestabiliți în contractul de muncă.

Acesta a declarat că nu mai este binedispus să le asculte doleanțele, iar data salarierii nu se discută.

Totodată patronul menționează că nu este în tocmai mulțumit de munca prestată de angajatoarele acestuia, astfel dacă se mai revoltă mult, riscă să-și caute un alt loc de muncă!

Patronul propune două opțiuni pentru soluționarea problemei:
1. Lucrătoarele părăsesc locul de muncă la orele 4.10, fără a primi astăzi, salariul solicitat.
2. Angajatele sunt nevoite să aștepte până la cel târziu orele 6.00 pentru a-și ridica salariile!

Compromisul propus de angajator a incitat și mai mult spiritele femeilor obosite, astfel iscând un conflict dur de interese, urmat de insulte și replici urâte în adresa lucrătoarelor, spuse chiar de patronul acestora, originar din Marea Britanie!

Bărbatul menționează: ”sunt sătul peste cap de voi”și ”nu mai am putere să lupt cu prostia din sală, care inevitabil, nu se referă la voi, la toate, dar doamnele care m-au scos din sărite știu bine cine sunt și să aveți grijă să nu trebuiască să vă căutați un alt loc de muncă, mai puțin plătit, căci eu v-am oferito un salariu unic pe țară! O să vedeți ce înseamnă să fiți plătite o dată la 3, 6 luni sau să nu mai primiți salariul de la Crăciun! Atunci o să înțelegeți valoarea noastră, celor care v-am angajat aici!”

Lucrătoarele indignate, drept replică, au filmat și au distribuit momentele de tensiune iscate la fabrica de textile din județul Prahova!

Urmează un video cu agresiuni verbale, fiți precauți deci și nu tratați înregistrarea ca stereotip pentru toți angajatorii străini!

Așa arată România de astăzi, „România prosperă a Codului Muncii European“!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!