Care sunt beneficiile uleiului de cocos și de ce este bine să-l avem mereu acasă…Cum îl folosim și la ce ne ajută

Populațiile tropicale se bucură de secole de beneficiile uleiului de cocos.

Uleiul de cocos are o sumedenie de bunuri pentru organismul nostru. Acesta are 92% de grăsimi saturate, 2/3 acizi grași, care se asimilează foarte repede de către organism, transformând totul în energie necesară. Acidul lauric are proprietăți antifungice și antimicrobiene și indubitabil este prezent în uleiul de cocos.

Are o multitudine de întrebuințări în diferite domenii:

  • culinărie
  • cosmetică
  • textile chiar
  • medicină

Câteva beneficii ale uleiului de cocos le enumerăm:

  1. Îmbunătățește funcția cerebrală – O lingură de ulei de cocos pe zi, combate demența și ameliorează dereglările neuronale, îmbunătățește funcția cerebrală prin acțiunea trigliceridelor.
  2. Folosit la gătit – Ales în copturi, le conferă un gust deosebit și rezistă la temperaturi înalte.
  3. Nebun de bun pentru piele – Uleiul de cocos hidratează pielea, o hrănește, o tonifică și îi conferă elasticitate. Are proprietăți antibacteriele, tratează deci acneea și alte inflamații ale pielii.
  4. Îmbunătățește digestia – Adaugă o linguriță de ulei de cocos în ceai sau cafea și eliberează-ți digestia timp de o săptămână!
  5. Previne și tratează candida – Acizii grași din uleiul de cocos, absorb mai rapid nutrienții pe care corpul îi primește.
  6. Prieten de neînlocuit al podoabei capilare – Este un bun balsam pentru păr, hidratează scalpul uscat, menține umiditatea naturală, conferă rezistență, luciu natural și oprește căderea părului!
loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!