Când și ce trebuie să mâncăm pentru ca să dăm kilogramele jos?

Un regim de alimentație sănătos este primordial în lupta cu kilogramele în plus. Pentru a slăbi, trebuie, în primul rând, să înțelegem ce un stil de viață sănătos.

Un stil de viață sănătos presupune o alimentație corectă, somn suficient, activitate fizică constantă, controlul stresului prin meditație și o gândire pozitivă. O alimentație nu presupune doar faptul că trebuie să consumăm alimente bogate în vitamine sau cum se combină corect alimentele, dar și când trebuie să mâncăm.

Câțiva cercetători din cadrul Universității Harvard au demonstrat că timpul la care obișnuim cu toții să ne alimentăm trebuie să fie sincronizat cu ritmul nictemeral, deoarece în așa mod evităm dezechilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Pentru a lupta eficient cu grăsimea, micul dejun trebuie să conțină cât mai multe proteine și să fie consumat după aproximativ o oră de la trezire, dar să nu depășească intervalul orar 6:00 – 10:00.

Peste aproximativ 3-4 ore, organismul nostru este pregătit pentru prima gustare după micul dejun care, de obicei este formată din nuci sau fructe uscate.

Prânzul trebuie să fie consumat până la ora 14:30 – 15:00, iar pentru a pierde cât mai multe kilograme este nevoie ca acesta să conțină felul întâi și legume crude sau fierte.

Ai voie să mănânci a doua gustare după 2-4 ore, iar pentru aceasta se potrivește cel mai bine un fruct.

La cină trebuie să vă alimentați pentru ultima oară în acea zi, după ora cinei nu se permit nici un fel de gustări, nici fructe și nici legume. Ora de alimentație trebuie să fie între intervalul 17:00 – 19:00. Cina nu trebuie să fie una copioasă și să fie bogată în legume și fructe crude sau o salată cu ou, brânza sau pește.

Un stil de viață sănătos este benefic pentru organismul tău, te ajută să slăbești, te ferește de problemele intestinale, tot felul de boli, senzații de balonare și disconfort și ajută la menținerea unui corp frumos și sănătos!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!