Broccoli ne aduce sănătate: Vezi câte beneficii posedă această legumă!

Originar din zona mediteraneeană, ”Broccolo” din italiană și ”Broccoli” cunoscut în spațiul românesc, este o specie de varză provenită din clasa brasicaceelor, folosit la prepararea diferitor bucate, dar și în formă crudă, grație multitudinii de vitamine, săruri minerale și glucide.

Acest produs, sănătos poate fi consumat la orice vârstă, inclusiv este recomandat copiilor, datorită conținutului bogat de calciu și a vitaminei K.

Îl putem adăuga oriunde:
– În ciorbe;
– Salate;
– Garnituri;
– Sosuri;
– Sucuri naturale, etc.

Asemănător conopidei, broccoli este produs anual în cantități de peste  1.000.000 de tone, la nivel mondial.

Consumul de broccoli a început mai întâi în zona mediteraneeană, treptat răspândindu-se în toată lumea, inclusiv și pe meleagurile noastre.

Cum ne îmbunătățește broccoli sănătatea:

  1. Ușurează digestia și ajută la slăbit – Grație componenței sale bogate în fibre și sulf, normalizează procesul digestiv, calmează simptomele indigestiei și reduce constipația. Este aliatul perfect în curele de slăbit, prin faptul că echilibrează pofta de mâncare și are puține calorii. Prezența vitaminei C, a betacarotenului, a zincului și seleniului, ajută la lupta perfectă cu toxinele și ne întărește sistemul imunitar.
  2. Menține sistemul nervos sănătos și încetinește îmbătrânirea – Conținutul de potasiu împreună cu vitamina C, contribuie la îmbunătățirea memoriei și restabilirea celulelor, astfel regenerându-ne organismul.
  3. Reglează tensiunea arterială și îmbunătățește vederea – Broccoli are un conținut bogat de magneziu, calciu și vitaminele B6 și B9, care contribuie la menținerea sănătoasă a arterelor și reduc riscurile de arteroscleroză.  Iar luteină și vitamina A, răspund de  sănătatea ochilor, mențin țesuturile oculare sănătoase și împiedică apariția bolilor de ochi, precum cataracta.
  4. Protejează pielea de razele ultraviolete și previne cancerul –  Glucorafanina, glucoza formată în broccoli, protejează tegumentul pielii și respinge razele UV. Ultimele cercetări au demonstrat că broccoli conține o substanță, numită indole-3-carbinol,  care ar împiedica dezvoltarea cancerului. 

Brocolli îl puteți găsi în orice supermarket din țară sau la târgurile de legume, cel mai important este să atrageți atenția la culoarea de un verde stins, care denotă prospețimea produsului, leguma cu frunzele ușor îngălbenite este considerabil stătuta și nu se recomandă să o procurați!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!