Boala MUTĂ a ficatului are simptome pe care LE IGNORĂ TOȚI BOLNAVII. Când începe să DOARĂ provoacă cancer!

Hepatita mai este numită și boala mută. Este cea mai răspândită dintre infecțiile ficatului, indiferent dacă vorbim de tipul A, B sau C, hepatita distruge ficatul și poate fi fatală.

Potrivit statisticilor la nivel mondial una din 12 persoane va suferi de hepatită fără să conștientizeze acest lucru.

Hepatita reprezintă o inflamație la nivelul ficatului care este cauzată de un virus. Conform unui studiu, 500 de milioane de oameni suferă de hepatită în întreaga lume.

Virusurile hepatice se împart în 5 tipuri: A, B, C, D și E. Oricare dintre aceste tipuri poate provoca infecții acute, însă cele mai grave cazuri sunt de tip B, C și D.

De cele mai multe ori hepatita poate fi tratată dacă pacientul este diagnosticat la timp. De aceea este foarte important să recunoști care sunt simptomele, iar în prezența acestor simptome să te adresezi la medic cât mai curând.

Sunt recomandate și analizele anuale, care pot să determine dacă ceva este în neregulă astfel pornind investigații. Acestea sunt mai ales recomandate în cazul în care unele persoane pot să nu prezinte nici un fel de simptome.

Hepatitele virale sunt cele care nu prezintă prea multe simptome, acestea pot apărea după o săptămână sau chiar mai mult.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!