Beneficiile INCREDIBILE ale frunzelor de ȚELINĂ în salate și alte bucate!

Frunzele de țelină sunt foarte benefice pentru organism, fiind unul din remediile care absorb toxinele din corp.

Acestea sunt mult mai efective din punct de vedere terapeutic, decât rădăcina aceleiași plante.

În frunzele de țelină se conțin uleiuri volatile cu efect de antibiotic, flavone cu efect antioxidant, precum și clorofilă cu acțiune anti-tumorală  și antivirală.

Mai mult, acestea au proprietăți afrodiziace, anti-îmbătrânire și de echilibru hormonal.

Frunzele de țelină pot fi adăugate în ciorbe, supe, tocănițe și alte bucate calde. Trebuie să țineți cont însă că, pentru ași păstra vitaminele, acestea se adaugă după prepararea termică a mâncării.

De asemenea, le puteți adăuga pentru aromă sau ca decor în salate,sandvișuri, sosuri sau garnituri.

Efectele terapeutice ale frunzelor de țelină pot fi resimțite după consumul a cel puțin 50 g de frunze, pe parcursul a 3 luni.

Studiile de specialitate au arătat că frunzele de țelină previn procesele de îmbătrânire, bolile de inimă, stopează creșterea tumorilor, topesc grăsimile, au efect hipoglicemiant, previn calculii biliari etc.

Precauții. În perioada sarcinii, frunzele de țelină se consumă maxim 5 g pe zi. De asemenea, în curele intensive cu frunze de țelină este recomandată evitarea expunerii la soare.

În cazurile în care țelina produce urticarie, deranjamente digestive sau catar respirator, consumul acesteia se întrerupe. Cazurile de acest gen sunt foarte rare.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!