Antrenează-ți creierul! Află de ce trebuie să te speli pe dinți cu mâna stângă, dacă ești dreptaci și invers

Cu siguranță, nu o singură dată ați auzit binecunoscuta frază a lui Churchill ,,Cine deține informație, acela deține lumea”. Astăzi, acest lucru est echivalent cu faptul că este necesar să memorăm fraze, date, numere de telefon, adrese, parole etc. O primă soluție ar fi utilizarea unei agende, dar este destul de greu să scrim toată informația acolo, pentru că trăim într-o lume plină de viteză.

Ceea ce ne rămâne să facem este să recurgem la memoria noastră. Pentru a beneficia cât mai mult de ea și pentru a putea stoca cât mai multă infomație, este necesar să o antrenăm și dezvoltăm în permanență.

Iată câteva sfaturi simple, dar eficiente pentru a dezvolta memoria dvs:

  1. Atunci când mergeți la cumpărături, încercați să rețineți lucrurile de care aveți nevoie și renunțați la lista pe care obișnuiați să o pregătiți de acasă. Acest obicei este benefic pentru dezvoltarea capacității de memorare fără eforturi prea mari.
  2. Creați un obicei în a citi. Ideal ar fi să citiți câte o carte timp de o săptămînă, astfel încât următorul calcul este extrem de simplu: într-un an veți citi 52 de cărți, iar în zece ani vor fi citite 520 de cărți.
  3. Dacă sunteți dreptaci încercați să vă spălați pe dinți cu mâna stângă. Astfel, vă veți antrena ambele emisfere ale creierului, dezvoltând concomitent memoria și gândirea.
  4. Puteți antrena memoria încercând să învățați în fiecare zi câte o strofă dintr-o poezie.
  5. Realizați următorul exercițiu: După terminarea vizionării unui film, încercați să refaceți întregul fir al acțiunii filmului. Va dura aproximativ 30 de secunde, iar cu timpul va ajunge la maxim 10 secunde.
  6. Pentru îmbunătățirea memoriei și fortificarea sănătății trebuie să consumați zilnic nuci,  pește și miere.
Urmați acești pași simpli, dar necesari și benefici pentru a căpătă o memorie bună și pentru a vă menține ageri până la o vârstă înaintată.
Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!