Albăstreaua ne scapă de problemele renale și domolește durerile reumatice!

Pentru reglarea lichidelor în organism și asigurarea echilibrului intervin rinichii. Bolile rinichilor avansează, în general, „pe tăcute” sau au simptome care nu alarmează, la început. Când se pune un diagnostic, e posibil să fi fost afectate deja funcţiile renale.Tratamentul naturist pentru rinichi inflamați presupune preocuparea pentru suplimente, ceaiuri și tincturi din plante medicinale cu efect diuretic, de detoxifiere și anti-inflamator. O plantă foarte eficientă în acest sens este Albăstreaua.

Atenţie însă! În scopuri medicinale, se folosesc doar florile albastre, nu şi cele roz, care pot fi întâlnite foarte des.

Ce afecțiuni mai tratează:

Probleme renale – bei zilnic 3-4 lingurițe de ceai din infuzie de albăstrele, frunze de mesteacăn şi cozi de cireş.

Diaree – albăstrelele dețin proprietăţi astringente şi antidiareice puternice.

Reumatism – consumul de albăstrea asigură eliminarea apei din țesuturi și domolirea durerilor reumatice.

Anorexie – stimulezi pofta de mâncare consumând 3-4 căni cu decoct de albăstrele în fiecare zi.

Planta tratează și alte probleme precum conjunctivita, iritațiile pleoapelor, etc. Femeile îl pot folosi pentru atenuarea ridurilor și eliminarea cearcănelor inestetice.

Mod de administrare

Ceai de flori – peste o lingură de amestec uscat de Albăstrea se toarnă o cană cu apă fiartă, după care se consumă 3 căni pe zi din lichidul rezultat.

Comprese – mai ales pentru tratamentele cosmetice și afecțiunile oftalmologice se folosesc compresele cu infuzie de albăstrea. Se aplică timp de 20-30 de minute de două ori pe săptămână.

Decoct- se pun la fiert, într-un litru de apă, vreo două linguri cu albăstrele. După zece minute se lasă la răcit. Lichidul strecurat se consumă apoi de-a lungul unei zile.

De ce să alergi la farmacie pentru a te trata cu niște produse chimice, dacă ai la dispoziția ta Mama Natură. Ea îți oferă imense resurse naturiste de tratament și frumusețe. Sper ca acest articol să îţi fie folositor şi să îl împărtăşeşti cu cei din jur. Este atât de simplu să fii sănătos! 
Să ai o zi bună şi savurează-ţi ceaiul!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!