Află de ce este benefic să ținem lângă pat o lămâie în care sunt înfipte cuișoare

Sezonul cald ne aduce multe surprize plăcute cum ar fi căldură, mare și soare! Însă odată cu vara vin și cele mai enervante ființe care ne fac nopțile un calvar. Bineînțeles, vine vorba de țânțari.

Țânțarii ne lipsesc de somn, ne zgârâie pe creier, și pe lângă toate acestea mai pot fi și purtători ai unor boli grave.

Evident, în comerț se găsesc multe remedii împotriva țânțarilor, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente. Mai ales că unele spray-uri pot fi chiar mai toxice pentru om decât pentru insecte!

Există o metodă atât eficientă cât și inofensivă pentru oameni pe care o puteți  pune în practică având la dispoziție doar două ingrediente! Aceasta implică o lămâie și un pumn de cuișoare.

Mod de preparare: Se ia lămâia și se taie felii groase. Se așează aceste felii pe o farfurie. În fiecare felie se înfig câteva cuișoare, oarecum uniform. Ideal ar fi să se presoare și cu busuioc. Dacă vă e la îndemână – nu ezitați.

Țânțarii sunt sensibili atât la mirosul de cuișoare și cât și la busuioc, iar lămâia ajută la distribuirea și menținerea mirosului în aer.

Odată ce ați plasat această farfurie lângă patul dumneavoastră vă puteți bucura de un somn odihnitor și nestingherit!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!