Află ce este conștientizarea și cum poți să ți-o dezvolți cu ajutorul a 4 exerciții simple!

« Capacitatea de a putea în orice moment să-ți dai răspuns la 4 întrebări: Cine sunt eu? Unde mă duc? Cum mă duc? Pentru ce mă duc ? – aceasta și este conștientizare », consideră Ecaterina Inozemțeva și Dmitrii Yurcenco, autorii proiectului “Maratonul conștientizării reciproce”.

Noi am ales 4 exerciții, eficiența cărora o poate măsura fiecare pentru sine, observând dinamica „indicelui de conștientizare” în decursul zilei.

1.Tipul-conștientizarea somnului

Practică: somnul în paturi separate.

Ce îți oferă: înțelegerea criteriilor unui somn sănătos pentru tine și partenerul tău, conștientizarea necesității de a găsi un compromis între așteptările voastre, formarea unui ritual comun, care va influența semnificativ asupra calității somnului și odihnei.

Cum să practici: răspunde la următoarele întrebări- În care cameră partenerul tău iubește să adoarmă? La răcoare sau la cald? Iubește ca patul să fie tare sau moale? Atrage atenția în ce poză adormi tu și partenerul tău? Aveți un careva ritual de adormire, trezire? Un ritual comun? Discutați această temă, definiți ce este mai important pentru el și ce pentru tine.

2.Tipul-conștientizarea emoțională.

Practică: timp de 7 zile trimite-i în gând unei persoane 7 complimente sincere ca răspuns la iritarea sau supărarea pe care ți-o provoacă.

Ce îți oferă: schimbarea relațiilor tale cu lumea înconjurătoare, acceptarea, înțelegerea, formarea abilității de a recunoaște în persoană altceva decât fapta.

Cum să practici: să ai grijă de propriile gânduri, din categoria “ce urât e îmbrăcată” sau „cât e de grasă”. Conștientizarea greșelii și încercarea de a o corecta la fel va ajuta practicii, de exemplu atribuie în gând un compliment acestei persoane.

3.Tipul- conștientizarea mintală.

Practică: planificarea viitorului, pe baza dorințelor tale reale și a obiectivelor pentru viitor, nu a experienței din trecut.

Ce îți oferă: eliberarea de frica de a începe ceva nou, conștientizarea mai multor căi de auto-realizare.

Cum să practici: să te înțelegi cu tine însuți, înainte de încerca ceva nou, că aceasta este doar o experiență și nu este strict necesar să obții rezultate excelente.

4.Tipul- conștientizare intuitivă.

Practică: renunță pentru 36 de ore la toate mijloacele electronice de comunicare.

Ce îți oferă: posibilitatea de a atrage atenția la tine însuți, de a sesiza lumea ta internă. Ca rezultat în locul iritării și nemulțumirilor vine încrederea în sine și propriile puteri.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!