Află ce boală necruțătoare poți preveni consumând regulat nuci

Nucile sunt atât de răspândite în România și poate de aceea s-ar putea să ni se pară banale. Cert, însă, este faptul că nucile sunt foarte folositoare sănătății noastre și că ar fi bine să le consumăm mai des.

Consumând regulat nuci, femeile pot preveni una dintre cele mai necruțătoare boli – cancerul de sân.

Nucile au un conținut bogat de antioxidanți și omega 3 care întăresc sistemul imunitar și ne țin departe de boli. De asemenea, nucile mai conțin și fitosteroli care reduc riscul apariției tumorilor benigne.

Conform unor studii realizate de niște cercetători americani, consumul regulat de nuci poate fi asociat cu un risc redus de a dezvolta noduli canceroși la nivelul pieptului.

Pe lângă consumul de nuci, se recomandă urmarea unui regim alimentar echilibrat care să cuprindă atât fructe cât și legume. Vitaminele și mineralele din fructe și legume contribuie și ele la reducerea riscului de a avea cancer de sân.

Nucile mai sunt bune și în prevenirea bolilor de inimă. Acizii grași din nuci sunt grăsimi nesaturate care sunt foarte folositoare organismului. Compușii activi din nuci previn, de asemenea, bolile cardiovasculare.

Începe de azi să mănânci mai sănătos și consumă în mod regulat nuci. Vei observa că te vei simți mai bine, mai sănătos și vei ține bolile la distanță!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!